сряда, 24 април 2013 г.

Брауни с орехи

Здравейте Тараторковци,

Прилагам един бърз и лесен десерт, който намерих на страниците на друг любим кулинарен блог. Самата аз имам какво още да уча по отношение на печивата и тестата, затова много ме е страх да експериментирам в тази насока. Добрата новина е, че тази рецепта е изключително бърза и лесна за правене-щом аз успях, значи всеки ще може :)



Нужни продукти:
1 шоколад
едно пакетче масло (125 грама) 2 яйца
2/3 ч.ч. кафява захар
¼ чаена чаша брашно
1 с.л. какао
1 ч.ч. орехи


Начин на приготвяне:
Разтопявате отделно маслото и шоколада. Може да го направите на водна баня или в микровълнова. Аз лично избрах втория вариант, защото става по-бързо. Само внимавайте с температурата на микровълновата, защото първия път като ги правих се олях с маслото ;)

В по-голяма купа разбърквате хубаво яйцата и захарта. След това добавяте разтопеното масълце и шоколад. Накрая добавете какаото и орехчетата и отново разбърквайте. Не забравяйте да прегледате орехите за черупки обаче, защото в купешките пакети понякога се намират и по-големи парченца, които няма да простят на вашите пломби. 

Изберете си малка тавичка и я покрийте с хартия за печене. Изсипете сместа и я загладете хубаво. След това сложете тавата в предварително загрята на 165 градуса фурна (при мен фурната беше на степен три) за около половин час. Моят съвет обаче е да я наглеждате, защото много бързо изгарят (личен опит :))


След като извадите тавичката, изчакайте да изстинат и след това смело нападайте :):)

Няма коментари:

Публикуване на коментар