Затова на вашето внимание представям една от моите любими пролетни супи. Последният път си направих една стабилна тенджерка, която изядох почти за ден...толкова много обичам тази супа. Надявам се и на вас да допадне, защото рецептата е безкрайно лесна. Човек се чувства като магьосник докато я прави-слагаш всичко е една купа, абракадабра с шипка вълшебство (в случая просто сол и черен пипер :)) и имаш полезна-пролетна-сгряваща-душата-супа.
Разбира се, вие ще прецените дали рецептата ще ви допадне колкото и на мен. А нужните продукти за нея са:
1) Една връзка лапад
2) Един стрък зелен лук и един стрък пресен чесън
3) 3-4 супени лъжици олио
4) Един голям морков
5) Червен пипер
6) Сол
7) Черен пипер
8) Ориз
9) Кисело мляко (по избор)
Супичката става още по-вкуса с лъжица кисело мляко |
Начин на приготвяне:
Измивате и нарязвате лапада на средни по-големина лентички. Измивате и нарязвате пресния лук и чесън. Добавяте зелените съставки по-горе в тенджерка с големина по ваш избор. Наливате вода на око-ако я обичате по-течна наливате повечко, а ако я предпочитате по-гъста наливате по-малко.Настъргвате изчистения морков на едро ренде и го добавяте в тенджерата. След това към всички съставки добавяте лъжичките олио, солта, черния и червения пипер и оставяте да ври докато лапада омекне и започне да се сварява. След като супичката започне да завира добавяте около половин чаена чашка ориз и оставяте тенджерата на по-бавен огън докато ориза се свари.
След като ориза се свари грабвате черпака и си сипвате ароматна купа от пролетната ни супа с лапад, която по желание може да гарнирате с лъжица-две кисело мляко.
Приятен апетит и вкусен ден от мен
Тараторина :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар